logo-landal-greenparks

Wat te doen?

Op de grens van het bourgondische Noord-Brabant, het mooie Zeeland en het Belgische achterland, ligt Brabantse Wal. In de direkte nabijheid van de Wouwse Plantage en verschillende steden komen sport, natuurschoon, culturele evenementen en monumenten op een indrukwekkende manier samen.

Er op uit

Het bruisende Antwerpen is te bereiken binnen twintig minuten, maar ook uitwaaien aan de Oosterschelde of genieten van culturele steden als Gent, Breda en Rotterdam is hier nooit ver weg.

Per fiets via het natuurschoon van de Wouwse Plantage naar het historische stadscentrum van Bergen op Zoom met zijn Grote Markt is het aanraden waard.

blank

Naar het water

Suppen, kanoën, op het strand luieren, een zeiljacht of een sloep te huren op de Binnenschelde; het is allemaal mogelijk! Bergen op Zoom heeft een heerlijke Strandboulevard met diverse strandpaviljoens. De stranden van Zeeland zijn op slechts enige autominuten bereikbaar.

De natuur in

De Brabantse Wal biedt een unieke belevenis voor natuurliefhebbers en avonturiers. Wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, het zijn zomaar wat sportieve mogelijkheden in het gebied van de Wouwse Plantage en de wijde omgeving. Ontvlucht de dagelijkse drukte en beleef een oase van rust tussen de paarse heidevelden, de mooiste bossen, vennen en moerassen of aan het water.

blank
blank

Voor de kinderen

Een speurtocht dwars door het centrum van Bergen op Zoom, klauteren tussen de bomen in Klimbos Brabantse Wal, op blote voeten het bos ontdekken of naar de kinderboerderij? Ga op avontuur in de West Brabantse Waterlinie met de gratis WBWL-Explorer App. Dit en nog veel meer leuke activiteiten zijn er rondom Brabantse Wal.

De Fairway

Op slechts een kilometer van Brabantse Wal ligt omringd door de bossen, heidevelden en landerijen van landgoed Wouwse Plantage; Golfclub Wouwse Plantage met zijn gezellig clubhuis en restaurant. Een uitdagende baan met glooiende bosholes, zandverstuivingen en een parklandschap met beek en waterpartijen vragen golftechnisch gezien om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.

blank
blank

Landgoederen

Ontdek de dichtbegroeide bossen van Landgoed Lievensberg, Landschapspark De Bergse Heide, de rust van de Dintelse Gorzen of de kleurrijke heide van Grenspark Kalmthoutse Heide. Mattemburgh is één van de meest bijzondere landgoederen van Brabant met zijn fraaie Franse tuin met Orangerie.

back to top